Radomir Dumičić

Svi moji hobiji, priča o jednom životu...

Na radio postaji...Priča o kontakt emisijama na radiju NG počela je koncem siječnja 1990. Jednog jutra kod Mikija u "Tisku", sjedimo Hrvoje, Tomislav, Rajko i ja. Rajko (tada djelatnik Radio postaje, zadužen za realizaciju, ali i odabir glazbe; danas ravnatelj radio postaje NG), postavi iznenada pitanje da li bih se htio uključiti u njihov program s emisijom koja bi njegovala evergreensku glazbu. Moram priznati da sam bio zatečen, pa sam predložio da to bude Tomislav, koji je bio, kao i ja, strastveni diskofil i izvrsni poznavalac glazbenih događanja vremena u kojem su nastajale vječne melodije. No, čini se da su se njih trojica već prije dogovorili da to budem ja.

Uistinu, imao sam lijepu kolekciju ploča, upravo s glazbom za emisiju o dobrim starim melodijama. Rekoh da ću razmisliti pokušavajući naći razlog da to ne prihvatim. O radiju i emisijama na radiju nisam imao pojma. Iskreno, bilo me je strah, ali izbor glazbe i ponešto o njoj, onako hobistički, znao sam.

Konačno, nagovorili su me. Oko svega mi je puno pomogao Rajko. Utvrđen je i termin. Emisija bi počela svoj put na radio valovima u ponedjeljak 5. veljače 1990 godine u 14:00 sati i trajala bi pola sata. Došao je i taj dan. Prepustili su mi da odaberem naslov emisije. Kako joj dati ime i špicu? Nju sam lako odabrao. Tema Marija Elena bila je tako lijepa da nije bilo dvojbe, ali ime emisiji? Krenuo sam na snimanje, misleći, u studiju ću uz pomoć Rajka naći neko zanimljivo ime u stilu "Otrgnuto od zaborava" ili "Dobre stare melodije" i tome slično. I tako na putu do studija, pred samom zgradom vidim dvoje mladih kako se opraštaju. Nakon par koraka mladić se okrene i dovikne djevojci: "Sjeti me se!". Siječanja, tako će se zvati emisija, odmah mi prostruji kroz glavu. U početku smo emisije snimali, a onda smo prebacili na termin srijedom, zatim produžili na cijeli sat.

U međuvremenu, počeli smo emitirati u živo, kontaktirajući sa slušateljima. Naravno, vodili smo računa o njihovim glazbenim željama, prijedlozima i sugestijama. Moram reći da je emisija išla od svog rođenja do danas u kontinuitetu, osim nekoliko mjeseci prekida u vrijeme najžešćih granatiranja grada 1991 godine. 2009. godine 5. veljače navršilo se punih devetnaest godina emitiranja, a 4. ožujka emitirana je 900 emisija. U emisiji se kao autor, urednik i voditelj kratko uključim s ponekim podatkom o temi koja se izvodi.